Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένουμε από σήμερα Δευτέρα (4/9) έως και την Τετάρτη στη χώρα μας, με πτώση της θερμοκρασίας η οποία δεν θα ξεπερνάει τους 26 βαθμούς, αλλά και έντονες βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που προκαλεί φόβο για ραγδαία πλημμυρικά φαινόμενα. 

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο CNN Greece, η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως της περιοχές της Θεσσαλίας, της Ημαθίας, της Πιερίας αλλά και της Χαλκιδικής.

Κύρια χαρακτηριστικά της ραγδαίας αυτής μεταβολής θα είναι οι ισχυρές βροχές που χαρακτηρίζονται ως ακραίες και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

«Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη και θα έχουμε έντονη βροχή, πιθανότατα και πολλαπλάσιο νερό του Σεπτεμβρίου καθώς θα πέσει μέσα σε λίγες μέρες», λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν έντονα και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή λόγω της έντονης βροχής, είναι οι περιοχές της Θεσσαλίας και εκείνες που είναι γεωγραφικά γύρω από τη Θεσσαλία.

«Δηλαδή, Ημαθία, Πιερία, Βόρεια Εύβοια, Χαλκιδική, Φθιώτιδα και Ευρυτανία. Επίσης έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, κυρίως Αργολίδα και Κορινθία. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα βρέξει και σε άλλες περιοχές. Θα βρέξει σε όλες τις περιοχές απλώς στις παραπάνω περιοχές αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος βροχής», προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος.

«Τρίτη η χειρότερη μέρα»

«Η Τρίτη θα είναι χειρότερη μέρα με τη Θεσσαλία, Ημαθία, Πιερία, Σποράδες, Ευρυτανία, Βόρεια Εύβοια και περιοχές της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο από βροχοπτώσεις», σημείωσε

Για την Αττική, σημειώνει ότι η μεταβολή του καιρού δεν φαίνεται να την επηρεάζει ιδιαίτερα. «Θα βρέξει κυρίως τις απογευματινές ώρες (4/9) χωρίς να φαίνεται ότι θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αττική, ωστόσο δεν θα βρέξει τόσο πολύ ώστε να προκαλείται ιδιαίτερο θέμα όπως αναμένουμε στις πιο πάνω περιοχές» λέει ο μετεωρολόγος.

Προσθέτει ότι «περιμένουμε σήμερα και αύριο βροχή στον Έβρο».

Ακόμη, στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα βόρεια και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: cnn.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial