Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επιμένοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι καταδικασμένες να ζουν σε περιβάλλον έντασης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την έναρξη της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Όπως γράφει το newsit.gr συνάντηση ξεκίνησε στις 12.10 και τα πρώτα λεπτά περίσσευαν τα χαμόγελα αλλά και τα αστεία μεταξύ τους. Το κλίμα ήταν σαφώς πιο ευχάριστο από τις προηγούμενες συναντήσεις. Ολοκληρώθηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα και μάλιστα όπως σημείωναν πηγές ενδεικτικό του καλού κλίματος ήταν ότι άλλες φορές τα πρώτα λεπτά δεν υπήρχε ήχος αλλά τώρα ακούστηκαν τα πάντα. 

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial