Τα πλεονεκτήματα του προορισμού «Θεσσαλονίκη» και τις προοπτικές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης παρουσίασε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην κρίσιμη σύσκεψη της ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), της FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού) και του ΗATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και ταξιδιωτικών Γραφείων), και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεξαγωγής του εξαμηνιαίου συνεδρίου της ECTAA.

Οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην πιεστική ανάγκη ύπαρξης βιώσιμων πρακτικών στον τουρισμού υπό το φως των ακραίων κλιματικών φαινομένων, που σημειώθηκαν στην χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού κλάδου ταξιδιωτικών γραφείων, το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Γενικό συμπέρασμα των εργασιών του συνεδρίου ήταν πως με το προνόμιο των μεταμορφωτικών εμπειριών που προσφέρουν τα ταξίδια στους ανθρώπους, έρχεται και μια βαθιά ευθύνη απέναντι στους προορισμούς και το περιβάλλον.

Στην παρουσίαση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης , επισημάνθηκε η σημασία προστασίας των ιστορικών «ντοκουμέντων» της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη αποτελούσε μέχρι σήμερα απλώς έναν κόμβο μετάβασης σε άλλους προορισμούς, μέσω του αεροδρομίου, του λιμανιού και του σιδηροδρομικού σταθμού της. Τώρα όμως, με δεδομένα τα 2300 χρόνια ιστορίας της και τα κάθε είδους σημαντικά μνημεία που οφείλει να προστατέψει, αρχίζει να τοποθετεί δυναμικά την βιωσιμότητα στον τουρισμό ψηλά στην ατζέντα της.

Την συνάντηση τίμησε με την παρουσία της και η Διευθύντρια του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κα Κυριακή Μπουλασίδου.

H Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: « Η ανάδειξη της αειφορίας στον τουρισμό είναι από τα σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν. Οι προκλήσεις είναι πολλές. Ο ρόλος των Ελλήνων εκπροσώπων του οργανωμένου τουρισμού καθοριστικός. Σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον αγοράς μόνο με ενωμένες τις δυνάμεις μας, μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας, προστατεύοντας το παρελθόν μας. Χαίρομαι που με την fedhatta και τον πρόεδρό της μιλάμε την ίδια γλώσσα».

Ο Πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που για τέταρτη συνεχή χρονιά η ECTAA, μέσω του θεσμού του Preferred Destination, επισκέπτεται πολλές περιοχές της χώρας μας, αναδεικνύοντάς τις μέσα από τον μηχανισμό 80.000 τουριστικών γραφείων–μελών της και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά περίτρανα ότι τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών συνιστούν τον κλάδο της τουριστικής αγοράς που διακινεί τον παγκόσμιο τουρισμό».

Πηγή: thesstoday.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial