Αν και ακόμη είναι πρόωρο, μια εκτίναξη της έντασης, με “απόνερα” στις τιμές ενέργειας, θα φέρει τα “πάνω – κάτω”  εν όψει της κατάθεσης του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού στις 20.11, σε έναν και πλέον μήνα.

Με τα μάτια στραμμένα στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής και στις αγορές ενέργειας είναι στραμμένο το οικονομικό επιτελείο στο φόντο των καταιγιστικών εξελίξεων με τον κλιμακούμενο πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Δεν έχει στεγνώσει, βέβαια, ακόμη το μελάνι των αναλύσεων για τις παρενέργειες του Ουκρανικού κι έρχεται άλλη μια εστία έντασης να “πυροδοτήσει” νέο κύκλο απειλών για την παγκόσμια οικονομία και βέβαια την Ελληνική, πάνω, που μετά τις συμφωνίες του “Αβραάμ” που είχε τροχοδρομήσει το Ισραήλ με Αραβικά κράτη, υπήρχε, σε πολλούς, η εκτίμηση ότι η κατάσταση στην, πάντα γεμάτη εντάσεις Μέση Ανατολή, είχε μπει σε νέα τροχιά.

Ωστόσο η ιστορία “εκδικείται” στην ανατολική “γειτονιά” μας και πλέον έχει σημάνει “συναγερμός” στο οικονομικό επιτελείο, που ήδη αξιολογεί πρόσκαιρους και βραχυπρόθεσμους κινδύνους.

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial