Στις φετινές δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη θα αποφασίσει να αλλάξει τον δήμαρχο της. Η αποτυχημένη θητεία του Ζέρβα δεν αφήνει περιθώρια επανεκλογής του. Η πιο αξιόλογη δυναμική που έχει αναπτυχθεί είναι από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Πέγκα και τον συνδυασμό του «Θεσσαλονίκη Για Όλους». Ο Παναγιώτης Στριλιγκάς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με αυτόν τον συνδυασμό, γιατί πιστεύει μαζί με τον Σπύρο Πέγκα στην δύναμη που έχει ο Δήμος να ενώνει και να εμπνέει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Ο Παναγιώτης Στριλιγκάς είναι Οικονομολόγος, Σύμβουλος επιχειρήσεων με έντονη παρουσία στην τοπική επιχειρηματικότητα της πόλης. Ενεργός πολίτης, με έντονη ενασχόληση με τα κοινά της πόλης και με προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια στην αστική μετακίνηση, την προσβασιμότητα των πολιτών, αλλά και με θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ενώνει τις δυνάμεις του με τον Σπύρο Πέγκα για να πάει η Θεσσαλονίκη ένα βήμα παραπέρα την επόμενη πενταετία. Όπως λέει ο ίδιος «…τα επόμενα χρόνια για την Θεσσαλονίκη είναι κρίσιμα, διότι θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – γεγονός που πρέπει να το αξιοποιήσει ο νέος Δήμος και να διεκδικηθούν πόροι για την πόλη μας».

Ο ίδιος πιστεύει στην ένωση των δυνάμεων για την τοπική αυτοδιοίκηση, και αυτό ο συνδυασμός που συμμετέχει το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, αφού έχουν ενωθεί πολλές παρατάξεις και δυνάμεις από την Κοινωνία των πολιτών γύρω από τον συνδυασμό “Θεσσαλονίκη για Όλους” και τον επικεφαλής της Σπύρο Πέγκα.

Επιτυχημένος επαγγελματίας, παράλληλα και νέος ερευνητής στο ΑΠΘ, έχει να προσφέρει πολλά στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη. Διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια βιογραφικά στις λίστες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, και αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο πως υπάρχουν αξιόλογες προσωπικότητες που θέλουν να συνδράμουν στα κοινά της Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Στριλιγκάς;

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Χαριλάου, και αποφοίτησε από το 31ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος του ΑΠΘ (2006), με μεταπτυχιακές σπουδές στα Χρηματοοικονομικά – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στην Διοίκηση επιχειρήσεων – ΑΠΘ. Είναι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας ΑΠΘ.

Από το 2012 διευθύνει το δικό του γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε υλοποιήσεις έργων του ΕΣΠΑ, του Αναπτυξιακού Νόμου και του Ταμείου Ανάκαμψης και Aνθεκτικότητας. Έχει υποστηρίξει πολλούς νέους και νέες επιχειρηματίες για να χρηματοδοτηθούν από προγράμματα επιδοτήσεων, δημιουργώντας βιώσιμες επιχειρήσεις. Επιπλέον, παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ανέργους και οικονομικά ευάλωτους νέους της πόλης με σκοπό τον επιχειρηματικό τους προσανατολισμό.

Είναι πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής αστικών και εμπορικών υποθέσεων (ΙΚΔΘ). Είναι μελετητής Οικονομολόγος Α΄ τάξης του Υπ. Οικονομίας, επιχειρηματικός μέντορας της ΓΣΕΒΕΕ, μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από το 2019 είναι υπ. Διδάκτωρ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Μένει με την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά στην Χαριλάου.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial