Πώς εμπλέκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή που μαίνονται οι συγκρούσεις Ισραήλ – Χαμάς.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι χώρες της Δύσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Η κρίση και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν, μάλιστα, στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Εκεί έγινε εκτενής αναφορά στις δυνατότητες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν εφόσον απαιτηθεί.

Σε συνέχεια αυτού, ρεπορτάζ του BBC τις τελευταίες ώρες κάνει λόγο για ελληνικό πολεμικό πλοίο που φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου.

Το βρετανικό Μέσο αναφέρει, δε, ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, ενημέρωσε τους ομολόγους του από τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην εμπόλεμη περιοχή, ενώ επισημαίνει ότι ένας αριθμός συμμάχων του ΝΑΤΟ προσφέρουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ.

Τι ισχύει για τα ελληνικά πολεμικά πλοία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα και το Πολεμικό Ναυτικό είναι ενεργά στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» να είναι ενταγμένη στη ναυτική δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL) στα ανοιχτά του Λιβάνου, ενώ η φρεγάτα «Ψαρά» συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη SNMG-2.

Η τελευταία, μάλιστα, εθεάθη να συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford το οποίο κατευθυνόταν στην περιοχή λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Ακόμη, η φρεγάτα «Αιγαίον» πλέει στην Κεντρική Μεσόγειο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη».

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial