Το ξενοδοχείο που επέλεξε για την διαμονή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου το εορταστικό τριήμερο, επιβάλλει να υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε κεντρικούς δρόμους

Από σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις του εορταστικού τριημέρου. Σήμερα αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή και τα δρακόντεια μέτρα της ΕΛΑΣ, που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της γιορτής του Πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου αλλά και της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ ενεργοποιείται με την άφιξη της ΠτΔ και θα κλιμακωθεί τα επόμενα 24ωρα, καθώς αναμένονται να φτάσουν στην πόλη αρχηγοί κομμάτων αλλά και εκπρόσωποι της κυβέρνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Αρχικά, η επιλογή του ξενοδοχείου όπου θα διαμένει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετατρέπει κεντρικό σημείο της πόλης σε «αστακό».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φέτος θα διαμένει στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα σε νέο ξενοδοχείο της οδού Βασιλέως Ηρακλείου. Γύρω από το ξενοδοχείο και στους παρακείμενους δρόμους θα υπάρχουν αστυνομικοί και άντρες ασφαλείας για την προστασία και την ασφαλή μετακίνηση της ΠτΔ.

Από αύριο θα απασχολούνται περισσότερες δυνάμεις για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων και τις μετακινήσεις των επισήμων. Στην Πανηγυρική Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στην στρατιωτική παρέλαση θα έρθει για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ενώ την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις επόμενες τρεις ημέρες θα απασχοληθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της Τροχαίας που θα είναι επί ποδός για τις μετακινήσεις ταχείας κυκλοφορίας των επισήμων αλλά και για τις τροποιήσεις κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

– 8.00 π.μ. Τελετή Έπαρσης της Σημαίας στο Λευκό Πύργο

– 11.00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη συμμετοχή της Πολιτειακής, Πολιτικής, Στρατιωτικής ηγεσίας και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-12:30 μ.μ. Επίδειξη από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Τριών Κλάδων των Ειδικών Δυνάμεων και της Διμοιρίας Επιδείξεων της ΣΣΑΣ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης.

– 18.30 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Επίσημος Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του έπους του 1940, με εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. Μαρία Καβαλά στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η επισιτιστική κρίση στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής Κατοχής και σύγχρονοι προβληματισμοί». Θα ακολουθήσει Μουσικό Μέρος. (Αναλυτικό πρόγραμμα και ιδιαίτερες προσκλήσεις από το ΑΠΘ).

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

– 10.00 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και των Προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων

– 11.00 π.μ. Παρέλαση των μαθητών στην οδό Τσιμισκή, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

– 12.30 μ.μ. Κατάθεση Στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων, στις Προτομές και στους Ανδριάντες από αντιπροσωπείες μαθητών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

– 10.30 π.μ. Κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου

– 11.00 π.μ. Παρέλαση πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας

Β) Για τους λοιπούς δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα εορτασμού θα καταρτισθεί με μέριμνα των οικείων δημάρχων.

Πηγή:makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial