Με μόλις τέσσερις γιατρούς λειτουργεί η παθολογική κλινική και τα τρία τμήματα κορωνοϊού του νοσοκομείου Δράμας καθώς 105 γιατροί κα νοσηλευτές νοσούν από κορωνοϊό.

«Συνολικά 105 εργαζόμενοι είναι εκτός εργασίας γιατί νοσούν. Είναι 80 νοσηλευτές ιατρικό παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό και 25 γιατροί», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιωάννης Παπαδόπουλος ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι έχουν χάσει και έναν συνάδελφό τους από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπηρετούν τέσσερις γιατροί παθολόγοι από τους οποίους οι δύο είναι επίσης εκτός γιατί νοσούν. «Έχουμε μείνει με δύο παθολόγους ένα πνευμονολόγο και έναν που ήρθε να ενισχύσει το νοσοκομείο», είπε.

Το νοσοκομείο έχει 240 κλίνες από τις όποιες οι 140 έχουν μετατραπεί σε covid.

Υπάρχουν 12 κρεβάτια εντατικής θεραπείας τα οποία είναι κατειλημμένα και λόγω ανάγκης έχουν δημιουργηθεί και τέσσερα κρεβάτια αυξημένης φροντίδας μέσα στα χειρουργεία ως «αναμονή» μέχρι να βρεθεί κάποιο κρεβάτι.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ένας στους τέσσερις πολίτες της Δράμας που κάνει τεστ βρίσκεται θετικός ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό. «Η δράμα είναι ένας από τους νομούς που δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση της πανδημίας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ: thessnews.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial