Ανανέωση του τρόπου λειτουργίας του Συμβουλίου της Επικρατείας με στόχο την ταχύτερη εκκαθάριση των υποθέσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης.

Σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Οικονομία και Δικαιοσύνη», υποστήριξε ότι στους επόμενους μήνες θα υπάρξει νομοθετική ρυθμίσει προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός υποστήριξε πως οι υποθέσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΣτΕ θα «χρεώνονται» σε συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση τους, έτσι ώστε οι υποθέσεις θα φθάνουν έτοιμες προς εξέταση.

«Τον επιχειρηματικό κόσμο τον ενδιαφέρει παρά πολύ είτε πρόκειται για επενδύσεις από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό, να προχωρούν τα πράγματα γρήγορα, για τις επενδύσεις η όταν πρόκειται για υποθέσεις που σχετίζονται με οικονομική δραστηριότητα καθώς δεν πρέπει για αυτές τις υποθέσεις να συναντώνται πολλά εμπόδια» ανέφερε σχετικά με τη διοικητική δικαιοσύνη ο Γ. Φλωρίδης.

Τέλος, ως προς την ποινική διαδικασία, επεσήμανε οι ποινές άνω των τριών χρόνια θα εκτίονται, καθώς και ότι αναβολή θα χορηγείται μία φορά κατά την ακροαματική διαδικασία και μόνο για λόγους υγείας ενδέχεται να διαδεχτεί δεύτερη.

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial