Ανασύρθηκαν, μεταξύ -πολλών- άλλων, ελαστικά φορτηγών που κανονικά ζυγίζουν 100 κιλά, αλλά με τα οστρακοειδή που προσκολλήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια πάνω τους το βάρος εκτοξεύτηκε στα 150 κιλά!

Η εικόνα ενός υποθαλάσσιου… σπιτικού σχηματίστηκε στη 1η προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης μετά τη δράση καθαρισμού που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής.

Δύο μπίρες πάνω σε ένα τραπέζι και καρέκλες, ένα κουτάκι από ένα περιδέραιο -που δόθηκε πιθανώς δώρο σε κάποια αγαπημένη, σαμπρέλες, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, ποδήλατα συνθέτουν το σκηνικό… χωματερής η οποία ανασύρθηκε από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Το πιο επικίνδυνο εύρημα φαίνεται πως είναι μια μπαταρία -πιθανώς φορτηγού- και το πιο βαρύ τα ελαστικά φορτηγών. Το εντυπωσιακό με τα λάστιχα είναι πως κανονικά ζυγίζουν 100 κιλά ενώ με τα οστρακοειδή που προσκολλώνται έφθασαν τα 150 κιλά! Για αυτό, άλλωστε, χρειάστηκε και γερανός στη δράση, ενώ σε αυτήν πήραν μέρος 16 δύτες.

Από το σκηνικό δεν έλειπαν φυσικά τα ηλεκτρικά πατίνια και, μάλιστα, πέντε, που δυστυχώς κατέληξαν στη θάλασσα.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος, η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα για τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και για όλη την πόλη. «Για πρώτη φορά γίνεται υποθαλάσσιος καθαρισμός στον προβλήτα 1, με τη συμμετοχή τόσων μαθητών, κάτι που μας προξενεί πολύ μεγάλη χαρά. Είμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε και με τις επόμενες ενέργειές μας πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των θαλασσών μας», τόνισε.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση:

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial