Εκεί στεγάζεται η σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπάρχουν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, ενώ σε ειδικό χώρο σταθμεύουν οι κλούβες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης

Σοβαρές πληροφορίες ότι στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης έχει μπει στο στόχαστρο «ακραίων στοιχείων» και υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να δεχτεί τρομοκρατικό χτύπημα διαθέτει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πρόκειται για το στρατόπεδο «Νταλίπη» όπου στεγάζεται η σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπάρχουν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, ενώ σε ειδικό χώρο σταθμεύουν οι οι κλούβες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο επιτήρησης στόχων που έχει να κάνει με Ισραηλινούς και ΝΑΤΟικούς λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Το απόρρητο έγγραφο, όπως δημοσιεύει το newsit.gr, φέρει ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2023 και την υπογραφή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή υποστρατήγου Χρήστου Μπουλούμπαση και έχει ως θέμα: «Μέτρα προστασίας εγκατάστασης» αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Σε συνέχεια της ανωτέρω εντολής, με την οποία διετάχθη η λήψη αυξημένων μέτρων επιτήρησης του στρατοπέδου “Νταλίπη”, επανερχόμαστε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή σας, για πλήρη συμμόρφωση με τα οριζόμενα σε αυτήν, ώστε να εξασφαλίζεται ένα στενό πλέγμα αστυνόμευσης, καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου προς πρόληψη και αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών.  Ειδικότερα, η ως άνω εγκατάσταση, να ενταχθεί σε σύστημα αυξημένου αριθμού περιπολιών – ασφαλείας, τάξης, άμεσης δράσης – οι οποίες να διέρχονται συχνά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, πέριξ αυτής – ιδίως απογευματινές/νυχτερινές ώρες – παραμένουν στα σημεία τον απαιτούμενο χρόνο, για την διενέργεια συστηματικών ελέγχων ασφαλείας, περιμετρικά και σε ικανή απόσταση και τον εντοπισμό τυχόν υπόπτως κινουμένων πεζών ή εποχούμενων ατόμων και να αναφέρουν – ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειας τους στο Κέντρο Επιχειρήσεων, για την ενεργοποίηση μηχανισμού αντίδρασης και διαχείρισης θεμάτων αρμοδιότητας του. Επιπλέον οι επικεφαλής των περιπολιών, μετά το πέρας της υπηρεσίας τους, να συντάσσουν σχετική αναφορά, η οποία θα ελέγχεται από το διοικητή της υπηρεσίας τους και θα τηρείται στο αρχείο της υπηρεσίας τους προκειμένου να μας υποβληθεί εφόσον τούτο ήθελε ζητηθεί. Εξυπακούεται, ότι οποιοδήποτε άξιον μνείας περιστατικό, θα αναφέρεται άμεσα ιεραρχικώς.

Πλέον των ανωτέρω, από λήψεως (20/10/2023) κατα τις ώρες 22:00 έως 06:00 και μέχρι νεωτέρας η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, να διαθέτει ένα πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο R/T σταθμό της,ο οποίος θα σταθμεύει έμπροσθεν ως άνω στρατοπέδου και θα κινείται αποκλειστικά πέριξ αυτού, προς αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών και έγκαιρο εντοπισμό τυχόν υπόπτων κινήσεων, αντί του αρχικά ορισθέντος σημείου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πλέον των ανωτέρω, παρακαλείται όπως δραστηριοποίησει στο έπακρο δίκτυο πληροφοριών της, προς συλλογή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος προαναφερόμενης εγκαταστάσης και αναφέρει έγκαιρα υπόχρεες για λήψη μέτρων υπηρεσίες αναφέροντας σχετικά και στην υπηρεσία μας. Μεριμνήσει δε επίσης, για την διαρκή και ουσιαστική επιτήρηση της ευρύτερης του στρατοπέδου περιοχής με R/T περιπολικά των υφιστάμενων υπηρεσιών καθώς και της Υ.Κ.Α/Δ.Α.Θ με σκοπό την έγκαιρη αποτροπή ενεργειών, δυναμενες να θίξουν την ασφάλεια της εγκατάστασης.

Η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται όπως επιστήσει την προσοχή του προσωπικού που ήδη διαθέτει προς εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού της εγκατάστασης για αυξημένη επαγρύπνηση/ αποφυγή εφησυχασμού και ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους, προκειμένου να αναφέρουν – ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειας της εγκατάστασης. Η Υπόδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική), στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται όπως, γνωστοποίησει έγκαιρα στην υπηρεσία μας, οποιαδήποτε πληροφορία κατέχει ή συλλέξει για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος της εν λόγω εγκατάστασης».

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial