Πληροφορίες ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συνεργασία με «νονό» του Πειραιά, γνωστό για την ιδιαίτερη σκληρότητα προς τα θύματα του

Συνολικά 54 περιπτώσεις θυμάτων της εγκληματικής ομάδας έχει ταυτοποιήσει η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκονται τουλάχιστον ακόμα 30 καταγγελίες.

Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας, εκβιασμού και εξαπάτησης επιχειρηματιών και ατόμων με ροπή προς τον τζόγο, με τους πέντε εν ενέργεια αστυνομικούς να έχουν κομβικό ρόλο στην παροχή πληροφοριών λόγω της πρόσβασης στο σύστημα police on line. Οι τρεις από αυτούς υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κι ένας σε υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η εμπλοκή του πέμπτου αστυνομικού φέρεται να προέκυψε από τις νόμιμες συνακροάσεις που έγιναν.

Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με την έρευνα της Ασφάλειας -τα αποτελέσματα της οποίας βρίσκονται στις εισαγγελικές αρχές από τις 12 Απριλίου-, εντόπιζαν και «ψάρευαν» τα θύματά τους (σ.σ. ανάμεσά τους επιχειρηματίες), μέσα από καζίνο, τους υπόσχονταν κερδοφόρες επενδύσεις και τους ζητούσαν χρήματα, τα οποία υποτίθεται ότι θα πολλαπλασίαζαν. Οι επενδύσεις όμως ποτέ δεν απέδιδαν κέρδη και τα θύματα του κυκλώματος έχαναν ακόμη και το κεφάλαιό τους, ενώ εάν απαιτούσαν πίσω τα χρήματα τότε αναλάμβαναν δράση οι «μπράβοι». Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συνεργασία με «νονό» του Πειραιά, γνωστό για την ιδιαίτερη σκληρότητα προς τα θύματα του, η συμμορία του οποίου βρέθηκε στο μικροσκόπιο των Αρχών πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Σε άλλες περιπτώσεις, το κύκλωμα δρούσε τοκογλυφικά δανείζοντας χρήματα σε άτομα που δεν είχαν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα (σ.σ. κυρίως τζογαδόρους), τα οποία αν δεν αποπληρώνονταν αναλάμβαν και πάλι δράση οι «μπράβοι».

Πρόκειται για μία ογκώδη δικογραφία, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί καταθέσεις, βίντεο από την δράση των «μπράβων» τη στιγμή που μπαίνουν σε καταστήματα θυμάτων και προκαλούν φθορές, μηνύματα και συνομιλίες που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που είχαν φτάσει το 2019 στην Ασφάλεια Ιωαννίνων για άτομα τα οποία φέρονται να ήταν θύματα των… δήθεν επενδύσεων. Μετά την προανάκριση διαβιβάστηκαν τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την έρευνα από τη Δίωξη Εκβιαστών, διαπιστώνοντας ότι εμπλέκονται και άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας.

Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι αν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να εκδώσει εντάλματα σύλληψης ή παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη.

Πηγή: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial