Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην περιοχή καθώς τη 14χρονη φέρεται να εξέδιδε η αδερφή της σε συνεργασία με τον σύντροφό της – Πώς ο πατέρας τους τις εντόπισε σε σπίτια που μένουν αλλοδαποί εργάτες στα Φιλιατρά

Πηγή: Eurokinissi

Την Παρασκευή θα απολογηθούν η 19χρονη και ο 28χρονος που κατηγορούνται πως εξέδιδαν έναντι την ανήλικη, μόλις 14 ετών, αδερφή της πρώτης, σε αλλοδαπούς. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην περιοχή ενώ υπάρχουν καταγγελίες πολλά περιστατικά -όχι απαραιτήτως με ανήλικα παιδιά- στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν ένας πατέρας, 43 ετών από τη Βουλγαρία, έπειτα από πληροφορίες που είχε αναζήτησε τις κόρες του σε περιοχή όπου μένουν εργάτες από το Πακιστάν. Όταν έφτασε και τις εντόπισε υπήρξε ένταση και κλήθηκε η Αστυνομία. Η εξέλιξη όμως ήταν ακόμη πιο σοκαριστική μιας και αποκαλύφθηκε πως πίσω από τη συγκεκριμένη πράξη βρισκόταν η ίδια η αδερφή της ανήλικης που μαζί με τον σύντροφό της φέρονται να εξέδιδαν την 14χρονη.

«Ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν στα Φιλιατρά και στην ευρύτερη περιοχή, στις όμορες πόλεις, συνέβη χθες το βράδυ δίπλα στο σπίτι που μένω. Όπου δίπλα σε κάποια σπίτια ενοικιασμένα -από ποιους και πώς και κάτω από ποιες συνθήκες που κανείς δεν ξέρει- μένουν εργάτες γης από το Πακιστάν οι πιο πολλοί, έγινε μεγάλη φασαρία. Η ώρα 10 με 11 περίπου κάποιοι γονείς Βούλγαροι έψαχναν να βρουν τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία τα βρήκαν μέσα στα σπίτια των Πακιστανών, όπου κάποιος ομοεθνής τους Βούλγαρος εξέδιδε κορίτσια 13-14 ετών στους Πακιστανούς. Οι Πακιστανοί όταν είδαν την Αστυνομία να φθάνει εξαφανίστηκαν στα γύρω χωράφια και οι γονείς προσπαθούσαν να μαζέψουν τα παιδιά τους» περιέγραψε χαρακτηριστικά στο eleftheriaonline ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας.

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Μεσσηνίας και το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δύο κατηγορούμενος να βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα και πλέον να αναμένεται η απολογία τους.

Πηγή: reader.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial