Αστάθεια σήμερα και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Με ένα βαρομετρικό χαμηλό να περνάει από τα πιο νότια τμήματα της Ελλάδα, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα. Η κακοκαιρία κάνει αισθητή την παρουσία της προς την περιοχή της Κρήτης, των Κυκλάδων αλλά και των Δωδεκανήσων με τα πιο έντονα φαινόμενα, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Προς το μεσημέρι και το απόγευμα, θα βγει αστάθεια και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου, με ανάλογα σχετικά φαινόμενα. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει όμως γρήγορα και από αύριο ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, αύριο Σάββατο βελτιώνεται ο καιρός και τα χαρακτηριστικά απομακρύνονται προς την περιοχή της Τουρκίας.

Την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες με κάποιες μπόρες το απόγευμα σε κάποιες ορεινές περιοχές.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αναμένονται και πάλι καλές καιρικές συνθήκες, με ορισμένες μπόρες το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Αυτός ο ήπιος καιρός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος θα συνοδευτεί από άνοδο της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα σε κλειστές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού θα συναντήσουμε τον υδράργυρο κοντά στους 28 με 30 πιθανόν ακόμη και 32 βαθμούς Κελσίου. Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στο εσωτερικό της Κεντρικής Μακεδονίας, προς τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, προς τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, το εσωτερικό της Κρήτης, ακόμη και προς τα Δωδεκάνησα, ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πηγή: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial