Την οργή συγγενών θυμάτων στα Τέμπη προκάλεσε η κίνηση της Hellenic Train να επιστρέψει το αντίτιμο του εισιτηρίου, χαρακτηρίζοντας το δρομολόγιο «μη ολοκληρωμένο».

Η Hellenic Train προχώρησε στην επιστροφή του εισιτηρίου για το μοιραίο δρολογόγιο της αμαξοστοιχίας Intercity που διαλύθηκε στα Τέμπη παρασύροντας στο θάνατο 57 ανθρώπους. Η επιστροφή έγινε σε όσους είχαν πληρώσει ηλεκτρονικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αδερφός του αδικοχαμένου Βαγγέλη Βλάχου, Βάιος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα, για πάντα. Έχουν φύγει όλοι οι άνθρωποί μας. Και αυτό το έχουν λάβει οικογένειες με θύματα, με τραυματίες. Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Γιατί να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς».

Έθεσε επίσης και τον προβληματισμό του εάν λεφτά επεστράφησαν και σε λογαριασμούς νεκρών, εάν από αυτούς έγινε η κράτηση. «Να μπω εγώ στο λογαριασμό του νεκρού αδερφού μου να δω αν του επέστρεψαν τα 30 ευρώ;».

Είπε επίσης πως απ’ όσο ξέρει παρόμοια οργή έχουν και άλλοι συγγενείς θυμάτων.

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Ρίμπας, πατέρας επιζήσασας που βρισκόταν στο 6ο βαγόνι την ώρα της σύγκρουσης, δήλωσε εξοργισμένος.

«Δεν έχω ενημέρωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Η κόρη μου ήταν από αυτούς που έφτασε στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο μετά τη σύγκρουση» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial