Με το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου ασχολήθηκε η Μαρία Αναστασοπούλου στην «Αρένα» του ΑΝΤ1 όπου και ο πατέρας Αντώνιος είχε την πρώτη του αντίδραση μετά από πολλούς μήνες σιωπής.

Το κεντρικό πρόσωπο της Κιβωτού και όλου του ντόρου που έγινε ύστερα από πλήθος καταγγελιών μίλησε για τον παιδικό εκφοβισμό και το bullying που δέχονται παιδιά σε νεαρή ηλικία.

Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος εξομολογήθηκε πως «αυτό που λέμε στα παιδιά είναι ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη δύναμη για να είναι κάποιος ειλικρινής, να είναι ταπεινός, να λέει τα λάθη του και τις αμαρτίες του από το να σηκώσει το χέρι του και να χτυπήσει τον άλλον. Πολλές φορές νομίζουν ότι ο δυνατός είναι αυτός ο μάγκας που θα σηκώσει και θα χτυπήσει τον άλλον ενώ στην πραγματικότητα η δύναμη δεν είναι τόσο στο να χτυπήσεις όσο το να κρατήσεις την γροθιά σου».

«Το bullying είναι ένα τραύμα το οποίο θα πρέπει να θεραπευτεί και από την μία και από την άλλη πλευρά. Ένα τραύμα ανοιχτό που όσο είναι ανοιχτό και πονάει, ο άλλος θα προσπαθεί να μεταφέρει αυτή την πληγή και τον πόνο και στους άλλους γύρω του. Συμβουλεύω τα παιδιά να αντιδράσουν, να πουν την άποψη τους, να μην φοβηθούν, να μιλήσουν σε όποιον δικό τους άνθρωπο έχουν κοντά τους».

«Τελικά πράγματι μπορεί το αρνάκι να νικήσει τον λύκο αν δεν βγάλει δόντια και νύχια και γίνει το ίδιο με αυτόν. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι δεν είναι αυτά ένοχα για αυτό που τους συμβαίνει, για την κατάσταση την οδυνηρή την ψυχική του άλλου. που φτάνει στο σημείο αυτό το παιδί, που έχει κακοποιηθεί, να θέλει να κακοποιήσει άλλους με χίλιους δυο τρόπους. Εμείς πρέπει να κινηθούμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας. Τον άλλον δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε » πρόσθεσε, επίσης, ο πατέρας Αντώνιος στο απόσπασμα που προβλήθηκε στην πρεμιέρα της νέας ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, «Αρένα» με την Μαρία Αναστασοπούλου τη νύχτα της Τετάρτης.

Η εν λόγω συνέντευξη παραχωρήθηκε, στην ιστοσελίδα mother.gr, στο πλαίσιο εκστρατείας κατά του bullying στη δημοσιογράφο Εύη Φραγκάκη και τον δικηγόρο Τάσο Ντούγκα.

Στη συνέχεια, όμως, η νέα ενημερωτική εκπομπή μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα ένα μήνυμα του πατέρα Αντωνίου που θέλησε να ακουστεί στους τηλεθεατές. «Αν μου ζητήσουν συγγνώμη τα παιδιά, θα κάνω αυτό που οφείλει να πράττει κάθε πραγματικός πατέρας. Να τα συγχωρήσω. Σε μια οικογένεια ο πατέρας πρέπει να συγχωρεί τα παιδιά του και να τα βάζει πάλι στον σωστό δρόμο».

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial