Ποιος είναι ο ηθοποιός που έχει κάνει την πιο φθηνή έκτακτη παρουσία σε ταινία

Οι σύντομες εμφανίσεις διάσημων και διακεκριμένων ηθοποιών σε μια ταινία αποτελούν πάντα μία όμορφη έκπληξη για τους φαν. Συνήθως, οι παραγωγοί ζητούν από τους ηθοποιούς να κάνουν guest εμφανίσεις στις ταινίες στις οποίες έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία ή από διάσημους ηθοποιούς που θα δεχθούν να κάνουν εμφάνιση χωρίς credit.

Οι σύντομες εμφανίσεις σκηνοθετών, πολιτικών, αθλητών, μουσικών και διασημοτήτων σε μια ταινία είναι αρκετά συνηθισμένες. Τα cameo διάσημων ηθοποιών μπορεί να κάνει ένα φιλμ ξεκαρδιστικό ή πιο αξιομνημόνευτο στο κοινό και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο το κάνουν πολλοί κινηματογραφιστές.

Ας δούμε 6 πιο τα πιο ακριβά cameo στην ιστορία των ταινιών και ένα… εξαιρετικά οικονομικό.

1 – Dwayne Johnson – The Other Guys (2010)

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Will Ferrell και Mark Wahlberg έγινε πρωτοσέλιδο όταν κυκλοφόρησαν οι αφίσες και τα τρέιλερ της ταινίας, καθώς ο Dwayne Johnson εμφανιζόταν σε αυτά. Οι θαυμαστές του Αμερικανού ηθοποιού, επιχειρηματία και πρώην επαγγελματία παλαιστή νόμιζαν μάλιστα ότι όντως συμμετείχε στην ταινία, αποδεικνύεται ότι ήταν μόνο ένα cameo. Ο χαρακτήρας του The Rock έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε από το κτίριο. Πληρώθηκε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια για το εν λόγω cameo, το οποίο δεν έφτασε ούτε το μισό της ταινίας.

2 – Marlon Brando – Superman (1978)

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μάρλον Μπράντο εμφανίστηκε στο Superman ως πατέρας του πρωταγωνιστή του Κρυπτονιανού Jor-El το 1978. Στην εν λόγω ταινία, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ είχε μόλις 10 λεπτά προβολής ως cameo, για το οποίο πληρώθηκε περίπου 3,7 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από ένα ακαθάριστο αποτέλεσμα 300 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, διαπραγματεύτηκε στη συνέχεια για επιπλέον μπόνους για το cameo του. Ο Νονός κατάφερε να πάρει ένα μέρος των εισπράξεων της ταινίας, με αποτέλεσμα η συνολική πληρωμή του να ανέλθει στα 19 εκατομμύρια δολάρια για μια σκηνή 10 λεπτών.

3 – Mark Hamill στο Star Wars: The Force Awakens (2015)

Ο Αμερικανός ηθοποιός και ηθοποιός φωνής Mark Hamill έκλεισε μια αρκετά καλή συμφωνία με την ταινία Lucas για να κάνει μερικά δευτερόλεπτα και ένα cameo χωρίς διάλογο στο Star Wars: The Force Awakens. Ως ο Luke Skywalker, οι θαυμαστές περίμεναν να έχει τουλάχιστον ένα cameo στο πρόσφατο franchise του Star Wars. Δεδομένου ότι η ταινία ανήκει σε ένα από τα πιο διάσημα franchise στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Mark Hamill ζήτησε αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να κάνει το cameo και σίγουρα το πήρε.

4 – Sean Connery στο Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Με τη σπουδαία σύνθεση των Morgan Freeman, Alan Rickman και Kevin Costner στην ταινία «Ρομπέν των Δασών: Ο Πρίγκιπας των Κλεφτών», οι θαυμαστές ενθουσιάστηκαν όταν η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1991. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι ότι τους περίμενε μια πολύ καλύτερη έκπληξη, αφού στην ταινία υπήρχε ένα cameo του Sean Connery που έπαιζε ως Ricardo Corazón de León. Ο εν λόγω ρόλος έκανε τον Σον Κόνερι πλουσιότερο κατά περίπου 500.000 δολάρια. Με την καλοσύνη της καρδιάς του, ο Connery δώρισε τα μισά από τα χρήματα σε κάποια φιλανθρωπικά ιδρύματα.

5 – Alec Baldwin στο Glengarry Glen Ross: Success at Any Cost (1992)

Ο Alec Baldwin είχε μια σύντομη συμμετοχή στην ταινία Glengarry Glen Ross: Success at Any Cost (Επιτυχία με κάθε κόστος) ως πωλητής που παρακινεί τους υπαλλήλους του προσβάλλοντάς τους. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Jonathan Pryce, Alan Arkin, Kevin Spacey και Al Pacino έγινε καλύτερη με τον Alec Baldwin στη σύνθεση. Η σκηνή του Baldwin γυρίστηκε για περίπου τρεις ημέρες και φέρεται να έλαβε περίπου 250.000 δολάρια για να κάνει το cameo.

6 – Charlie Sheen στο Scary Movie 5 (2013)

Το πέμπτο μέρος του franchise της παρωδίας ταινιών τρόμου Scary Movie 5 είναι αξιοσημείωτο για τη σκηνή με τον Charlie Sheen και τη Lindsay Lohan. Η εν λόγω σκηνή ήταν μόνο ένα cameo για τους δύο ηθοποιούς. Ο πρωταγωνιστής του Two and a Half Men μοιράστηκε μια σκηνή με τη Lohan σε μια σε ένα κρεβάτι. Ο Charlie Sheen φέρεται να πληρώθηκε 250.000 δολάρια για τη δουλειά του στο πλατό για μία ημέρα.

Και το πιο φθηνό cameo – Ο Μπράντ Πιτ στο Deadpool 2 (2018)

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μπραντ Πιτ εμφανίστηκε στο Deadpool 2 ως χαρακτήρας και μεταλλαγμένος σούπερ κακός Vanisher. Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ εμφανίστηκε στη συνέχεια της ταινίας Deadpool μόνο για λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Το πρόσωπο του Vanisher δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στην ταινία, ωστόσο η X-force αναγκάστηκε να πέσει με αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο, γεγονός που τους έκανε να δουν το πρόσωπό του. Η εν λόγω σκηνή χρειάστηκε μόνο περίπου 30 λεπτά για να γυριστεί και έλαβε μόνο περίπου χίλια δολάρια για αυτό το cameo.

Πηγή: newsbeast.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial