Ποιες επενδύσεις προχωρούν και οι λόγοι που η ξενοδοχειακή βιομηχανία προτιμά την πόλη

Το πεντάστερο… success story της Θεσσαλονίκης - Τα νέα ξενοδοχεία που έρχονται

Επενδύσεις πέντε αστέρων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να προσελκύσει στο αμέσως προσεχές διάστημα η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τους εκπροσώπους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας να την έχουν εντάξει στα χαρτοφυλάκιά τους, αφού κατά κοινή παραδοχή τους, η πόλη αποτελεί σημαντική αγορά-στόχο διεθνώς.

Η στρατηγική γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, η ταχύτητα με την οποία προχωρούν σημαντικά έργα υποδομών, αλλά και τα πλούσια στοιχεία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και τη νυχτερινή ζωή, καθιστούν την πόλη ιδανική για διακοπές και εξορμήσεις.

Οι επενδυτές περικλείουν με την εμπιστοσύνη τους την πόλη η οποία με όπλα τις ευοίωνες τουριστικές της προοπτικές και τη δυνατότητά της να «τραβάει» υψηλότερα εισοδηματικά βαλάντια, γεμίζει πεντάστερες μονάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, νέα επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλονίκη έχει στα σκαριά για το επόμενο διάστημα η Grivalia Hospitality μετά το άνοιγμα του «ΟΝ Residence» που δημιούργησε από κοινού η Grivalia με το Tor Hotel Group στη λεωφόρο Νίκης, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Το 2024 αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους τα δύο ξενοδοχεία της «Brown Hotels» στη Θεσσαλονίκη, με τον ισραηλινό όμιλο να εγκαινιάζει την επενδυτική του παρουσία στην πόλη, δίνοντας νέα ζωή σε τρία ιστορικά κτήρια.

Το διατηρητέο πρώην ξενοδοχείο «Βιέννη», στην οδό Εγνατία 2-4 στη Θεσσαλονίκη, χτισμένο κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, και τα δύο κτήρια της καπναποθήκης «Σακκά-Μιχαηλίδη», μάρτυρες της κάποτε κραταιάς παρουσίας της Θεσσαλονίκης στην ευρωπαϊκή αγορά καπνού, ως μιας από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές του κλάδου στη «Γηραιά Ήπειρο».

Τα δύο ξενοδοχεία, πέντε και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα, θα είναι δυναμικότητας 82 δωματίων το πρώτο και 138 δωματίων και 50 διαμερισμάτων το δεύτερο.

Το ενδιαφέρον του ισραηλινού ομίλου να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη άρχισε να λαμβάνει πιο πρακτική υπόσταση μετά το 2018-2019, για το κτήριο του «Βιέννη», που όταν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες του θα φέρει στην όψη του την επιγραφή «Brown Salonica».

Στα «χέρια» του ομίλου πέρασαν και τα κτήρια της καπναποθήκης, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Ναυμαχίας Λήμνου, τα οποία θα ενωθούν λειτουργικά και θα μετατραπούν σε μικτό συγκρότημα ξενοδοχείου και κατοικιών τύπου «condo hotel», υπό το brand «Lighthouse» (σ.σ. τα «condo hotels» προσφέρουν διαμερίσματα με κοινόχρηστους χώρους και ρεσεψιόν).

Η ισραηλινή επέλαση όμως δεν σταματά εδώ καθώς μια ακόμη από τις πεντάστερες μονάδες, που αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, η «NΥΧ Thessaloniki», θα δημιουργηθεί από τον όμιλο Fattal στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κατούνη.

H επένδυση συνολικά υπολογίζεται κοντά στα 22 εκατ. ευρώ μαζί με την αγορά του ακινήτου. Στο 9ώροφο κτίριο, θα δημιουργηθούν 130 δωμάτια, δυναμικότητας 225 κλινών.

Συνεχίζοντας τον… επενδυτικό μαραθώνιο, «τρέχει» η αποκατάσταση και αναβάθμιση στην κατηγορία των πέντε αστέρων του ξενοδοχείου «Tourist» (επίσης διατηρητέο κτίριο) στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών ενώ σε boutique hotel θα μετατραπεί, το 2025 και το «Μανδαλίδειο Μέγαρο» στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Νίκης και Βογατσικού, το οποίο ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δεν πρέπει να παραβλέπεται πως την κατασκευή νέων ξενοδοχείων περιλαμβάνουν και τα projects της ανάπλασης της ΔΕΘ και του «ThessINTEC», έστω και σε πιο μακρινό ορίζοντα.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial