Το 9ο TAF θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 30 Οκτωβρίου ζωντανά και ψηφιακά, ακολουθώντας την επιτυχία που γνώρισε το προηγούμενο υβριδικό Φεστιβάλ. Το δια ζώσης κομμάτι του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Δ΄, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου, και το ψηφιακό από τις 25 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Όπως πάντα, η είσοδος σε όλες τις προβολές, τις ομιλίες και δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι δωρεάν για όλους.

Το Φεστιβάλ φέτος δέχτηκε πάνω από 3.000 υποψηφιότητες συμμετοχής από όλο τον κόσμο! Από αυτές πρόκειται να φιλοξενηθούν πάνω από 100 ταινίες animation μικρού μήκους με ποικίλη θεματολογία. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, οι ταινίες θα διαγωνιστούν για τα βραβεία, τα οποία θα αποφασίσει και απονείμει η κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από ένα σύνολο εκλεκτών καλεσμένων από τη διεθνή και εγχώρια βιομηχανία! Στόχος του Φεστιβάλ και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, είναι να γίνεται πιο συμπεριληπτικό και πολυθεματικό και αναλόγως έχει διαμορφωθεί και το πρόγραμμα προβολών του! Συντονιστείτε για μία αξέχαστη, πολυπρισματική εμπειρία με έργα τέχνης από διεθνείς καλλιτέχνες!

Το TAF φέτος θα προβάλλει μια ανθολογία ταινιών από το American Documentary and Animation Film Festival (AmDocs), το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του στη Δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Ιδρυτή και Διευθυντή του AmDocs, Teddy Grouya, και μία σειρά καλλιτεχνών. Επιπλέον, θα προβληθεί ειδικό αφιέρωμα από το Anibar Animation Festival, ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της βαλκανικής χερσονήσου με έδρα το Κόσοβο που στοχεύει στην ενδυνάμωση της animation βιομηχανίας αλλά και την ανάδειξη κοινωνικής ευαισθητοποίησης μέσα από την τέχνη του animation. Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Vullnet Sanaja, θα μας προωθήσει μια σειρά ταινιών που στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί στο Anibar.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Balkan Animation Forum(BAF). Το 4ο BAF, όπως κάθε χρόνο, θα φιλοξενήσει projects in development νέων καλλιτεχνών από τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα τους φέρει σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Σκοπός είναι όχι μόνο να τονωθεί η τέχνη του animation στα Βαλκάνια και οι καλλιτέχνες να  προωθούν τη δουλειά τους. Επιπλέον, φιλοδοξούμε οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία διάδρασης και γνωριμίας με ομότεχνούς τους και παραγωγούς που θα μπορέσουν να τους δώσουν ώθηση και τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσον αφορά το ψηφιακό μέρος του φεστιβάλ, το φετινό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από τις 25 έως τις 30 Οκτωβρίου. Όμοια με τις προηγούμενες τρεις ψηφιακές διοργανώσεις, οι ταινίες θα είναι χωρισμένες σε μοναδικές θεματικές με στόχο την ευκολότερη πλοήγηση των επισκεπτών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βαθμολογήσει τις ταινίες της αρεσκείας του ώστε στο τέλος να αποδοθεί το «Βραβείο Κοινού».

Πηγή: biscotto.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial