Τρεις ακόμα περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών των ψευτογιατρών εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για έναν φυσιοθεραπευτή, ο οποίος μαζί με έναν άλλον γενικό γιατρό από τη Γερμανία, εξαπατούσαν τα τελευταία χρόνια ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 εξ’ αυτών.

Οι δύο άνδρες είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 15 ασθενείς υποσχόμενοι μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Έπειτα από την αστυνομική έρευνα των στυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, από το 2006 έως το 2014.

Μόνο από τις παραπάνω απάτες οι ψευτογιατροί αποκόμισαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 215.000 ευρώ. Υπόσχονταν πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να έρθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 66χρονου από την Ελλάδα και 72χρονου Γερμανού.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τα θύματα του ήταν από την Αθήνα, την Χίο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Πηγή: thestival.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial