Η Ιωάννα Σαμψωνίδου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από την Καλαμαριά, έγραψε το τραγούδι την Παρασκευή 3 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα

Θλίψη, πόνο, οργή αλλά και μία υπόσχεση -να μην ξεχαστούν ποτέ τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών– κρύβονται πίσω από το τραγούδι που έγραψε μία μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 1ου Λυκείου της Καλαμαριάς, η Ιωάννα Σαμψωνίδου, υπό τον τίτλο «Mία Άνοιξη μέσα σ’ ένα βαγόνι».

Η Ιωάννα Σαμψωνίδου έγραψε το τραγούδι την Παρασκευή 3 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες άτομα, οι περισσότεροι από αυτούς νέοι. «Θυμάμαι να κλαίω συνεχώς εκείνες τις ημέρες, όπως όλοι μας. Δεν είχα κάποιον δικό μου άνθρωπο μέσα στο τρένο, αλλά είχαμε φίλους φίλων και γνωστούς. Μόνο όμως και η αίσθηση εκείνες τις ημέρες σε έκανε να νιώθεις τόση οργή και τόσο πόνο που ο μοναδικός τρόπος που μπορούσα να εκφραστώ ήταν μέσω ενός τραγουδιού», λέει η Ιωάννα στη Voria.gr.

Τότε της ήρθαν στο μυαλό τα παιδιά που ενδεχομένως ήταν ακόμα εγκλωβισμένα αλλά και οι ψυχές τους που, όπως λέει, ήταν σαν λουλούδια και έτσι γεννήθηκε το τραγούδι. «Ήρθε στο μυαλό μου η φράση “λουλούδια να ανθίζουν τώρα από τα βαγόνια” και εκεί έστησα όλο το τραγούδι, ήταν ένας συμβολισμός για τις ψυχές των παιδιών, αλλά και τα λουλούδια στις κηδείες. Αυτός είναι για μένα ο αγαπημένος και πιο δυνατός στίχος», τόνισε. Μάλιστα, μία άλλη φράση που επηρέασε την Ιωάννα ήταν η φράση: ήταν η κακιά η (χ)ώρα που διακινούνταν πολύ τις ημέρες μετά το δυστύχημα και έτσι θέλησε να κλείσει και το τραγούδι.

Συγγνώμη μαμά, ήταν η κακιά η ώρα

Λουλούδια τώρα ανθίζουνε μέσα από το βαγόνι

Συγγνώμη μόνο ξέρει να ζητά αυτή η χώρα

που στα αλήθεια χρόνια πριν από αυτό με είχε σκοτώσει

Άμεσα το έστειλε στον φίλο της, τον Γρηγόρη Χριστίδη Χιουζ, επίσης μαθητή της Γ’ Λυκείου που ανέλαβε τη μελοποίηση και την ενορχήστρωση. «Καθίσαμε μαζί ώρες ατελείωτες και στήσαμε με κάθε λεπτομέρεια ένα τραγούδι που θέλαμε να είναι ξεχωριστό.

Η Ιωάννα θεωρεί το γράψιμο έναν δικό της τρόπο να εκφράζεται, να ξεσπά και να εξωτερικεύει τα συναισθήματά της. Αυτή η φορά όμως ήταν η πρώτη που ηχογράφησε τραγούδι της γιατί, όπως λέει, θεώρησε πως οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να φωνάξουν για αυτούς που χάθηκαν, για να κάνουν τις φωνές τους να μην σιγήσουν ποτέ.

Ακούστε το τραγούδι:

Πηγή: voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial