Επίδομα: Την ίδια στιγμή, το ύψος του εφάπαξ εκλογικού επιδόματος για τους 350 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι 170 ευρώ

Το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών κυμαίνεται από 170 έως και 3.000 ευρώ ενώ είναι απαλλαγμένο από κρατήσεις και φορολογία εισοδήματος.

Επίδομα: Πιο αναλυτικά

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζονται οι ειδικές εκλογικές αποζημιώσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίοι εκτάκτως εργάζονται το τελευταίο διάστημα αλλά και ανήμερα της εκλογικής αναμέτρησης. Μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος είναι δικαστές, εισαγγελείς, εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου, υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και εργαζόμενοι στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε 54.318 εν ενεργεία υπαλλήλους του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε 1.290 υπαλλήλους πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε 113 υπαλλήλους, ένστολους και πολιτικό προσωπικό, της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής και 720 υπαλλήλους των Σωφρονιστικών Καταστημάτων και του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου θα δοθεί ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα ύψους 200 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ειδική εφάπαξ εκλογική αποζημίωση που θα καταβληθεί σε 37 υπαλλήλους που εργάζονται στη Διεύθυνση Εκτυπώσεων – Βιβλιοδεσίας του Εθνικού Τυπογραφείου σε 24ωρη βάρδια θα φτάσει τις 3.000 ευρώ, ενώ σε 169 υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου θα δοθεί επίδομα 2.070 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το ύψος του εφάπαξ εκλογικού επιδόματος για τους 350 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι 170 ευρώ, ενώ οι 51 υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών θα λάβουν ειδική αποζημίωση ύψους 2.070 ευρώ. Αντίστοιχα, με ΚΥΑ καθορίζεται και το εκλογικό επίδομα (800 ευρώ) σε 15 υπαλλήλους της ομάδας ανάπτυξης και βελτίωσης των εφαρμογών πληρωμής εκλογικών αντιπροσώπων στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και το αντίστοιχο επίδομα (600 ευρώ) σε 50 υπαλλήλους της ομάδας υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογών, τηλεφωνικής υποστήριξης και υποστήριξης υποδομών.

Παράλληλα, ορίζεται και η καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στον πρόεδρο και τους δύο αρεοπαγίτες οι οποίοι μετέχουν ως μέλη της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής στο ποσό των 500 ευρώ έκαστος, καθώς και η καταβολή του ειδικού επιδόματος ύψους 1.200 ευρώ σε 1.560 δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε με λίγα κλικ

  • Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/
  • Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
  • Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
  • Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

Πηγή: newsique.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial