Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα η υψηλή γέφυρα Σερβίων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενίσχυσης προβόλου όπου είχαν εντοπιστεί «πληγές» στην κατασκευή.

Τα τεχνικά συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές φορτίσεις, προκειμένου να επαληθευθούν τα αποτελέσματα της τοπικής ενίσχυσης και η συμπεριφορά των συγκεκριμένων σημείων της γέφυρας υπό φορτίο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Σερβίων θα έχει ορισμένους περιορισμούς, όπως, τα βαρέα οχήματα θα διασχίζουν τη γέφυρα με μέγιστη τα 40 χλμ και η μεταξύ τους απόσταση θα είναι τα 100 μ. Επίσης έχει εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα καταγράφει την συμπεριφορά της γέφυρας σε συνθήκες κανονικής κυκλοφορίας.

Η γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ κατασκεύασε το φράγμα του Πολυφύτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι τις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, είχε απαγορευτεί η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης τους με νέους χαλύβδινους τένοντες.

Πηγή: makthes.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial