Στη γραμμή εκκίνησης η δημιουργία τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς στα νοτιοανατολικά παράλια της Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησαν σήμερα οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς Thess INTEC. Οι εργασίες γίνονται στην περιοχή «Τσαΐρια» στα νοτιοανατολικά παράλια της Θεσσαλονίκης στην Περαία, εκεί όπου παλαιότερα ήταν εγκατεστημένες οι κεραίες της εκπομπής «Φωνή της Αμερικής».

«Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται 27 μικρά παλιά κτίρια από μπετόν τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν γιατί στη θέση τους θα μπουν καινούρια χώματα και καινούρια υποδομή, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που απαιτούνται» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς Thess INTEC, επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης. Παράλληλα ανέφερε ότι όλα τα υλικά, το μπετόν και τα σίδερα που θα συγκεντρωθούν, θα μεταφερθούν σε δομές ανακύκλωσης ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές.

«Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου και αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν και την εκκίνηση του έργου. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο θα αρχίσουμε τις κανονικές εργασίες κατασκευής υποδομών» πρόσθεσε ο κ. Ευθυμιάδης.

Σημειώνεται ότι το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς θα δημιουργηθεί σε έκταση 761 στρεμμάτων ενώ αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα της περιοχής καθώς θα απασχολούνται σε αυτό χιλιάδες εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης σε δυναμικές επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και «βραχίονες» ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:voria.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial