Ο Μαξιμιλιανός γράφει για τις προεκλογικές διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στο κυβερνών κόμμα αλλά και για τον βουλευτή που μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο βρέθηκε σε… 14 κοπές βασιλόπιτας!

kostas-mpakogiannis

Κι όμως υπάρχουν βουλευτές που δεν αντέχουν άλλο τις πίτες (ένας φίλος μέσα στο Σαββατοκύριακο επισκέφτηκε 14 διαφορετικές κοπές βασιλόπιτας στον Νομό του) και οι υπουργοί δεν αντέχουν τους βουλευτές που έχουν σταματήσει το κοινοβουλευτικό έργο και έρχονται μόνο με αιτήματα ρουσφετιών. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην πολιτική πιάτσα με το πολιτικό οικοσύστημα να έχει «κλειδώσει» την 9η Απριλίου ως ημερομηνία εκλογών και τους υποψήφιους να έχουν ακόμη ένα άγχος: το εάν τελικά θα πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές και το εάν θα καταφέρουν να εκλεγούν. Θυμίζω πως στις εκλογές της απλής αναλογικής θα εκλεγεί ένα ποσοστό μόλις των βουλευτών της ΝΔ, αφού στην καλύτερη περίπτωση το πρώτο κόμμα θα λάβει περί τις 110 έδρες, 45 λιγότερες από την επίδοση του 2019. Άρα αρκετοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας να δουν το πού θα κάτσει η μπίλια το βράδυ των εκλογών και αν θα διαφανεί κάποια προοπτική συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος Σκέρτσος

Εφόσον προκηρυχθούν οι εκλογές θα αναλάβει τη δουλειά της κυβερνητικής εκπροσώπησης ο Άκης Σκέρτσος που όπως έχει εδώ και καιρό συμφωνηθεί δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Ειδικό ρόλο θα έχει και ο Νίκος Χαρδαλιάς χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής το ποιος θα είναι αυτός. Πάντως, υποψήφιος βουλευτής δεν θα είναι.

Η διαφωνία Μπακογιάννη για την ΠΥΡΚΑΛ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεν συμφωνεί με τη μεταφορά εννέα υπουργείων στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Το έκανε και χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνοντας πως «εάν και εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο της ΠΥΡΚΑΛ θα δούμε μία Αθήνα με 127 άδεια κτίρια. Με πολλές από τις διοικητικές της λειτουργίες να μεταφέρονται εκτός των ορίων της πρωτεύουσας. Και αυτές δεν είναι εξελίξεις οι οποίες γίνονται στο κενό». Το ερώτημα είναι βέβαια εάν εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για τα εναπομείναντα κτίρια ή το εάν αυτά θα μείνουν όντως άδεια στην Αθήνα – κάτι που θα προκαλέσει ανισορροπία στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Love is in the air στην Καστοριά

Δεν ξέρω αν περίμενε τέτοια ερωτική ατμόσφαιρα στην Καστοριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά φαίνεται ότι τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ στην περιοχή και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αναβάθμισαν τη χθεσινή του περιοδεία. «Εγώ ήμουν ερωτευμένος με τον πατέρα σου», του είπε ένας πολίτης. «Με εμένα δεν είσαι; Είναι και του Αγίου Βαλεντίνου», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τσίμπησε», όμως και σοκολατάκια για την ημέρα από έναν ζαχαροπλάστη. «Εισαι ερωτευμένος;», τον ρώτησε. «Είναι η γυναίκα μου εδώ», απάντησε ο πρωθυπουργός και πήρε τα γλυκά, λέγοντας ότι θα της πει ότι τα πήρε ο ίδιος. Κρίμα, ήταν η κάμερα μπροστά και «καρφώθηκε»…

Το αυτοκίνητο υδρογόνου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, που έκανε μια πλήρη βόλτα σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη είχε τη σπάνια τύχη να οδηγήσει ένα καινούργιο, πειραματικό αυτοκίνητο που έχουν κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και κινείται με υδρογόνο. Πρόκειται για ένα SUV, το οποίο έδειξαν αναλυτικά στον πρωθυπουργό, εξηγώντας του παράλληλα πόσο ελαφρύ είναι. Και μετά ο κ. Μητσοτάκης έκατσε στο τιμόνι και ξεκίνησε, αναγκάζοντας τα συνοδευτικά τζιπ να τον ακολουθήσουν. Σημειωτέον, ήταν εντελώς αθόρυβο.

Στον Κυριάκο η ΕΜΑΚ

Όλοι οι Έλληνες παρακολούθησαν με θαυμασμό τους άνδρες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στα χαλάσματα της Τουρκίας και μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψε και το πρώτο κομμάτι της πίτας της ΝΔ στην Αργυρούπολη, το απόγευμα της Κυριακής, προς τιμήν τους. Μαθαίνω ότι έχει προγραμματιστεί και συνάντησή του με τους διασώστες μας, μόλις επιστρέψει από την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία και κάνει και το ραντεβού με τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών αύριο. Άρα, μάλλον για Πέμπτη πάει η εν λόγω συνάντηση, πριν αναχωρήσει για το Μόναχο.

Ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα

Ημερομηνία αναζητείται και για την πρώτη επίσκεψη του νέου Κύπριου Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσει συμβολικά και ουσιαστικά τη θητεία του από την ελληνική πρωτεύουσα. Ο κ. Χριστοδουλίδης χθες δέχθηκε πολλαπλά τηλεφωνήματα συγχαρητηρίων, ενώ ετοιμάζει λίστα στενών συνεργατών. Πάντως δήλωσε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα κατοικεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Google, TikTok μαζί με τον Κικίλια

Google, TikTok, Ιδρυμα Ωνάση, Elevate Greece, και άλλοι σημαντικοί leaders της καινοτομίας βρέθηκαν χθες στον ίδιο χώρο με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Το θέμα; Από τη μία πώς θα λειτουργήσει η καινοτομία ως επιταχυντής του τουρισμού αλλά και από την άλλη πώς η ανάπτυξη του τουρισμού έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές στην ψηφιακή τεχνολογία.  It takes two to tango που λένε.

«Επενδύσαμε σημαντικά σε ψηφιακές δεξιότητες μέσα για παράδειγμα από τη συμφωνία την οποία κάναμε με την Google, η οποία προβλέπει εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και ήδη περισσότερα από 500 ξενοδοχεία έχουν κάνει την εκπαίδευση και εμφανίζουν τα βιώσιμα χαρακτηριστικά τους στην Google» τόνισε ο κ.Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «πριν από τη συμφωνία μας με την Google αυτός ο αριθμός ήταν μικρότερος των 50».

Πηγή: reader.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial