Στην προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας προχώρησε η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατάθεσης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ένα “αντεργατικό νομοσχέδιο” και καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την Πέμπτη 21/09 στις 10:30 το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!”

Κάλεσμα και από την ΠΟΕΔΗΝ

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου προχώρησε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και ζητώντας την απόσυρσή του.

Τα αιτήματα είναι “να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα”.

ΠΑΜΕ: Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο – “τερατούργημα”

Κάλεσμα σε πανεργατική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη σε κάθε πόλη της χώρας απευθύνει και το ΠΑΜΕ, προκειμένου να μην περάσει το “νομοσχέδιο-κτηνωδία” του υπουργείου Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει “τερατούργημα” το νομοσχέδιο που “επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών”.

Συμμετοχή στην απεργία και από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαιτεί την απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου και καλεί σε “απεργιακή ενωτική συγκέντρωση” στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ, την ημέρα της απεργίας.

Αναμονή για απόφαση των ΜΜΜ

Μέχρι στιγμής οι ενώσεις εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει τι θα κάνουν την Πέμπτη (21/09), αν και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις είτε με 24ωρη απεργία είτε με στάσεις εργασίας.

Πηγή: news247.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial